Verslaving

Verslaving, een gewoonte waar u lastig mee kunt stoppen.

Een alcohol-, softdrug- of cocaïneverslaving is veelal een zelfmedicatie. U neemt het in om u goed te voelen. De vraag die wij u in onze begeleiding stellen is: Waardoor voelt u zich zo slecht dat u dit middel nodig heeft? Dat antwoord is vaak niet zo snel beantwoord. De situatie veranderen waarin u zich bevindt ook niet. Vaak is daar behoorlijk veel moed voor nodig. Een kracht die u momenteel niet of onvoldoende bezit.

Onze visie

Een verslaving is een disbalans in het beloningssysteem van onze hersenen. Het heeft geen zin om verslaafde mensen hun middel te ontzeggen en om hen onthouding te vragen en niet te tegelijkertijd te zoeken naar de oorzaak van het “slecht voelen”.

Geredeneerd vanuit de gedachte dat een verslaving een medische ziekte is, zijn alle programma’s uit de jaren 80 achterhaald. Het Minnesota – 12 Stappenplan raden wij zelfs erg af.

Contact

Maussen Family Confidants
Paleistraat 1
1012 RB Amsterdam

info@maussenfc.com
Telefoon: +31 (0)20 – 6618135
Telefax: +31 (0)20 – 6618136

Behandelplan

Vanaf de eerste dag onderzoeken wij uw gedragspatronen en bespreken wij met u waarom het voor u goed was deze te ontwikkelen. Wij hebben simpele oefeningen om uw eigenwaarde aan te laten groeien. U opnieuw kennis te laten maken met uw interesses van vroeger. Wij helpen u vaardigheden te ontwikkelen waardoor u een nieuwe start kunt maken. Daarnaast zoeken wij met u, uw partner, vrienden en familie naar de oorzaak van de door u ontwikkelde verslaving. Wij geven inzicht waarom dat voor u goed voelde. En wij bespreken wat uw omgeving kan veranderen waardoor u andere keuzes heeft dan vast te houden aan uw verslaafde gedrag.

Voorbeeld

Per cliënt bouwen wij een op maat gesneden traject. Bij een cliënt die graag met techniek bezig was hebben hem weer laten sleutelen bij een in oldtimers gespecialiseerde Mercedes-Benz garage. Een andere cliënt doorliep een stageweek bij een grafisch ontwerpbureau. Andere cliënten doorliepen trajecten bij een professionele theatergroep, bij een fotograaf en bij een dierenarts. Samen met ons grote en gevarieerde netwerk van professionals hebben wij onze cliënten weer plezier in het leven kunnen teruggeven.

Dit gaat samen met de medische begeleiding van een zeer gerenommeerde psychiater en uiteraard van meerdere therapeuten. Uw partner, kinderen, familieleden en vrienden zijn voor ons belangrijke spelers in het traject dat is gericht om u weer gezond te krijgen.

Programma

Veelal bouwen wij voor onze cliënten een programma dat is opgebouwd uit verschillende onderdelen die u weer in uw eigen kracht zetten. Steeds weer bekijken wij samen met u welke bouwstenen daarvoor nodig zijn. Naast de inzet van een psychiater en overige therapeuten moet u ook fysiek weer gezond worden. Dit wordt bevorderd door goed en gezond te eten en te sporten. Ook ontspanning speelt hierbij een belangrijke rol. Wij leren u dan ook om u volledig te kunnen ontspannen. Uiteindelijk hebben wij uw persoonlijke programma samengesteld en kunnen wij een inschatting maken van de duur van de behandelperiode. Uiteraard zo kort mogelijk en met een zo’n groot mogelijk effect.

Verblijf

U kunt in uw eigen huis verblijven tijdens het gehele traject. In sommige gevallen kunnen wij gezamenlijk beslissen om in de beginperiode een verpleegster in huis te nemen of iemand die u niet alleen laat. Het liefst zien wij dat u zo veel mogelijk in uw eigen omgeving blijft wonen. Zo voorkomen wij dat u na “terugkomst” uit een kliniek weer in een negatieve stemming terugkeert.

In die gevallen waarin verblijf thuis geen optie is kunnen wij u onderbrengen in een uitstekend hotel. Uiteraard kunt u ook zelf een huis of appartement kiezen op AirBnB in Amsterdam.

Discretie

Voor alle cliënten geldt dat discretie een absolute voorwaarde is voor een behandeltraject. Deze is bij ons uiteraard gewaarborgd.
Onze therapeuten kennen alleen uw voornaam. Zelfs de psychiater kent uw familienaam niet. Bij bloedafnames zorgen wij voor een anoniem onderzoek. Aangezien wij uitsluitend individuele 1-op-1 behandeltrajecten aanbieden vinden geen groepssessies met andere cliënten plaats.

Contact

Maussen Family Confidants
Paleistraat 1
1012 RB Amsterdam

info@maussenfc.com
Telefoon: +31 (0)20 – 6618135
Telefax: +31 (0)20 – 6618136

Share This