Om een helder beeld te krijgen wat onze relatietherapie in Amsterdam inhoud geven we u een voorbeeld. Dit vraagstuk is uit de context geplaatst, verknipt en vermengd met andere vragen die wij begeleid hebben. Dit om onze vertrouwelijkheid te waarborgen.

Relatietherapie Amsterdam over een nieuwe liefde:

Een verwarde onderneemster belde ons op vanaf een vliegveld. Ze kon geen keuze meer maken om terug te gaan naar huis of door te vliegen naar haar nieuwe liefde. Alles was nog geheim. Ze vreesde de wraak van haar man die werkzaam was als partner bij een gerenommeerd advocatenkantoor. We hebben haar begeleid om haar gevoel en verstand bij elkaar te krijgen en vervolgens een keuze te maken. Ze besloot het haar man te vertellen en naar huis te gaan. We hebben haar hierin advies gegeven en begeleid in de wijze waarop ze haar verhaal duidelijk zou kunnen overbrengen. De volgende dag hebben wij het echtpaar op bezoek gehad en heeft zij haar echtgenoot geïnformeerd over haar keuzes. Na veel emotie werd het uiteindelijk een buitengewoon open gesprek. Het werd helder waarin de echtelieden elkaar misten, zoals de wederzijdse behoefte aan intimiteit. De openheid en de wil van de advocaat om te groeien trok de onderneemster over de streep. Zij besloot de relatie met haar nieuwe liefde te beëindigen. De onderlinge haat verdween en oprechte waardering voor ieders verschillen ontstond. Zij streven er beiden niet meer naar om de ander te laten verworden tot een kopie van zichzelf. Het durven te laten zien anders te zijn heeft de relatie en de kwaliteit van hun intimiteit verhoogd.Na een intensieve periode hebben wij onze ondersteuning snel afgebouwd.

Alleen in relatietherapie gaan :

Een DGA begreep niet van zichzelf waarom hij geregeld buitenechtelijke relaties onderhield. Eigenlijk had hij thuis alles wat zijn hart begeerde. Hij wilde weten waarom hij bereid was zoveel risico te lopen om dit geluk zo op het spel te zetten. Tijdens ons gesprek in de relatietherapie in Amsterdam kwamen we er snel achter dat hij vooral spanning en avontuur opzocht. Onze vraag was waarvan deze afleiding hem moest afleiden. De man bleef ons het antwoord eerst schuldig. Op onze vraag wat voor hem binnen zijn relatie moeilijk bespreekbaar te maken was kon hij wel antwoord geven. Hij miste de waardering van zijn vrouw. Vreemd gaan was voor hem “me-time” zoals hij dat noemde. Door de ontdekking dat zijn escapades een afleiding waren om het echte gesprek met zijn vrouw niet te hoeven aangaan nam hij een belangrijke beslissing. Hij heeft zijn vrouw geconfronteerd met zijn probleem zonder zijn escapades te benoemen. Hij vertelde haar over zijn gevoel van eenzaamheid binnen de relatie en dat hij zich door zijn vrouw niet gewaardeerd voelde. Na dit gesprek hebben wij onderzocht waarom deze waardering en begrip zo belangrijk voor hem was. Het bleek dat zijn ouders gedurende zijn jeugd weinig aandacht voor hem hadden en dat hij op latere leeftijd de leegte van toen probeerde te vullen met aandacht van zijn vrouw. Hij begreep dat zij daaraan nooit zou kunnen voldoen. Wij hebben onze cliënt geleerd zijn drang naar aandacht los te laten. Zijn ouders waren al geruime tijd overleden. Wij hebben hem naar het graf van zijn ouders begeleid. Hier heeft hij een pittig gesprek met hen gevoerd waarbij hij zijn emoties helemaal kon loslaten. Sindsdien is hij rustiger geworden en meer tevreden met zichzelf. Hij heeft geen behoefte meer aan escapades buiten de deur. Zijn vrouw klaagt niet meer dat haar man zo vaak in de belangstelling wil staan. De relatie is in balans gekomen. Zij heeft nooit van onze gesprekken geweten Mocht u geïnteresseerd zijn om in relatietherapie Amsterdam te gaan, maar nog twijfelen of het iets voor u is. Kunt u altijd met ons contact opnemen. Mocht u er iets over willen lezen raden wij u het boek aan van Sue Johnson, Houd me vast. http://www.bol.com/nl/p/houd-me-vast/9200000017760306/