Depressie is een nare winterslaap.

Depressie is een nare winterslaap.

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het allemaal wat minder gelukkig voelt. Misschien heeft u dan een neerslachtig gevoel of heeft u geen interesses meer. Of blijft u maar doormalen in uw hoofd. Veelal gaan die depressieve gevoelens vanzelf weer over. Blijven de klachten echter langer dan twee weken aanhouden, dan kan er sprake zijn van een depressie of depressieve stoornis. Een depressie kan uw leven flink beïnvloeden. Veelal maakt uw partner, vrienden of familie zich zorgen over u.

Onze visie

Bij een depressie is de oorzaak vaak lastig te achterhalen. Vaak is het een combinatie van een disbalans in onze hersenen en een vraagstuk in iemands persoonlijke ontwikkeling waar hij of zij niet uitkomt.

Onze begeleiding bestaat dan ook uit zowel medisch als psychische ondersteuning.

Contact

Maussen Family Confidants
Paleistraat 1
1012 RB Amsterdam

info@maussenfc.com
Telefoon: +31 (0)20 – 6618135
Telefax: +31 (0)20 – 6618136

Behandelplan

Samen met een psychiater onderzoeken wij de ernst van uw depressie. Het kan zijn dat de depressie zo ernstig is dat wij, in samenspraak met u, ondersteuning zoeken in medicatie om u weer ‘grond onder uw voeten’ te geven. Op het moment dat u weer open staat om een gesprek te voeren gaan wij met u op zoek naar de oorzaken en het nut van de depressie. Wij zoeken samen met u welke positieve en gezonde leefpatronen u heeft en welke ongezond zijn. Samen met u analyseren wij welke patronen u moet doorbreken en veranderen.

Wij hebben simpele oefeningen waarmee u uw eigenwaarde weer kunt opbouwen. Wij laten u opnieuw kennismaken met uw eigen interesses van vroeger. Wij helpen u vaardigheden te ontwikkelen die u helpen weer een nieuwe start te maken. Daarnaast zoeken wij samen met u, uw partner, vrienden en familie naar de oorzaken van uw depressie.

Voorbeeld

Per cliënt bouwen wij een op maat gesneden traject. Bij een cliënt die graag met techniek bezig was hebben hem weer laten sleutelen bij een in oldtimers gespecialiseerde Mercedes-Benz garage. Een andere cliënt doorliep een stageweek bij een grafisch ontwerpbureau. Andere cliënten doorliepen trajecten bij een professionele theatergroep, bij een fotograaf en bij een dierenarts. Samen met ons grote en gevarieerde netwerk van professionals hebben wij onze cliënten weer plezier in het leven kunnen teruggeven.

Dit gaat samen met de medische begeleiding van een zeer gerenommeerde psychiater en uiteraard van meerdere therapeuten. Uw partner, kinderen, familieleden en vrienden zijn voor ons belangrijke spelers in het traject dat is gericht om u weer gezond te krijgen.

Programma

Veelal bouwen wij voor onze cliënten een programma dat is opgebouwd uit verschillende onderdelen die u weer in uw eigen kracht zetten. Steeds weer bekijken wij samen met u welke bouwstenen daarvoor nodig zijn. Naast de inzet van een psychiater en overige therapeuten moet u ook fysiek weer gezond worden. Dit wordt bevorderd door goed en gezond te eten en te sporten. Ook ontspanning speelt hierbij een belangrijke rol. Wij leren u dan ook om u volledig te kunnen ontspannen. Uiteindelijk hebben wij uw persoonlijke programma samengesteld en kunnen wij een inschatting maken van de duur van de behandelperiode. Uiteraard zo kort mogelijk en met een zo’n groot mogelijk effect.

Verblijf

U kunt in uw eigen huis verblijven tijdens het gehele traject. In sommige gevallen kunnen wij gezamenlijk beslissen om in de beginperiode een verpleegster in huis te nemen of iemand die u niet alleen laat. Het liefst zien wij dat u zo veel mogelijk in uw eigen omgeving blijft wonen. Zo voorkomen wij dat u na “terugkomst” uit een kliniek weer in een negatieve stemming terugkeert.

In die gevallen waarin verblijf thuis geen optie is kunnen wij u onderbrengen in een uitstekend hotel. Uiteraard kunt u ook zelf een huis of appartement kiezen op AirBnB in Amsterdam.

Discretie

Voor alle cliënten geldt dat discretie een absolute voorwaarde is voor een behandeltraject. Deze is bij ons uiteraard gewaarborgd.
Onze therapeuten kennen alleen uw voornaam. Zelfs de psychiater kent uw familienaam niet. Bij bloedafnames zorgen wij voor een anoniem onderzoek. Aangezien wij uitsluitend individuele 1-op-1 behandeltrajecten aanbieden vinden geen groepssessies met andere cliënten plaats.

Share This